Byggesøknad

Vi hjelper deg med hele prosessen

Vi leverer de tegningene som kreves til din byggesak og håndterer hele søknadsprosessen for deg. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat og et uforpliktende tilbud.

Dersom man har tenkt til å bygge noe må man passe på at dette er i tråd med plan- og bygningslovens regler. Noen byggetiltak krever en byggesøknad til kommunen, mens mindre byggetiltak er unntatt søknadsplikt. Informasjon om regler til konkrete byggetiltak finner man på kommunenes hjemmesider. Vi i TN Tegning hjelper deg med alt du trenger til ditt byggetiltak – tegninger, nabovarsel og søknader. Dersom byggetiltaket er unntatt søknadsplikten må du likevel huske på å informere kommunen slik at kart- og matrikkelinformasjon oppdateres.

Noen byggetiltak kan tiltakshaver selv stå ansvarlig for, mens andre tiltak krever ansvarlige foretak til hvert enkelt fagområde. Er du usikker på hva som gjelder for ditt tiltak kan du kontakte kommunen – eller så kan vi gjerne hjelpe deg på veien.

Generelt til alle søknadspliktige byggetiltak kreves tegninger. Tegningene skal være i målestokk og målsatte. Vanligvis trenger man plantegninger (som oppgir størrelsen og bruksområdet til rommene), snitt-tegninger (viser snittet i bygningen med høyder og koter) og fasadetegninger (må vise alle sider av bygningen som omfattes av tiltaket med terreng før og etter endring). I tillegg er det vanligvis behov for et situasjonskart som viser byggetiltaket og avstander til nærmeste tomtegrense, nærliggende bygg på egen eiendom og avstand til nabobygninger. Vi hjelper deg med alle tegninger kommunen krever i den enkelte byggesak.

Eksempel på byggesøknad

Under ser du et eksempel på tegninger til en byggesøknad som vi har laget. Trykk på bildene for å se de i større format.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle